• info@palatin.hu
  • +36 34 571041 CZ/SK: +36 30 390 9453

1936

A néhai Palatin József, a dédnagyapa az 1930-as évek derekától éveken át a híres Kékszalag hentesáruk mestere Brauch Ferenc Szalámigyárában dolgozott.

Szakmai szeretete, tisztessége, megszerzett tapasztalatai a szalámigyártás területén, meghatározóvá váltak az egész család életében.

1945

Fiai, József és Imre háborús gyermekként születettek. A család Budán, a Csalogány utcában élt. 1945-ben a háború vége előtti hónapokban lebombázták lakásukat. A szegénység és a nélkülözés vidékre kényszerítette a családot. Életüket a Gerecse völgyében található kis sváb településen, Tarjánban folytatták.

A néhai Palatin József a szakma rejtelmeivel megismertette kisebbik fiát Imrét, közösen készítettek kolbászt és szalámit Tarjánban.

1958

Édesapja hatására Imre fia a hentes mesterséget választotta. 1958 Elméleti tanulmányait először Óbudán majd Budapesten a Bercsényi Miklós Élelmiszeripari Szakiskolában végezte, mint vágóhídi és élelmiszer feldolgozó.

Gyakorlati éveit a Tatabányai Húsipari Vállalatnál sikeresen teljesítette.

Ambiciózus ember lévén elég erőt érzett magában ahhoz, hogy saját tudását, képességét megmutassa, és a benne rejlő tehetségével, teljesítménycentrikusságával kitűnjön mások közül. Ez már a tanuló évek alatt megmutatkozott.

Tudatosan építette szakmai éltét. Sokat dolgozott és a nehézségeket kihívásként fogadta. Pályája elején családapa lett és megszületett elsőszülött fia, ifj Palatin Imre. (1966)

1968

Egészen fiatalon, 22 évesen már üzletvezetőként dolgozott, ebben az időszakban fogalmazódott hitvallása: „A VÁSÁRLÓ, szent és minden kérését teljesíteni kell!”

1982

Az országban elsőként kapott vállalkozói iparengedélyt sertés- és marhavágásra, illetve feldolgozásra. Életének ebben a szakaszában már számíthatott fia, Imre segítőkész munkájára.

Már ekkor ismert beszállítóként jelen voltak a pesti közértekben. Ismerték és szívesen rendelték termékeiket.

1989

A család, közösen megalapította a Palatin Kft-t.

A szakma tisztelete, a kitartás és a sok munka meghozta eredményét. Palatin Imre feleségével és fiaival, Imrével és Péterrel felvirágoztatta a húsipari üzemüket. A Palatin Kft. 17 saját üzlettel és 250 fő munkatárssal elismert vállalkozássá vált.

1997

A Mestervizsga Bizottság határozata alapján ifj. Palatin Imre Hentes és mészáros mesterként folytatta szakmai tevékenységét.

2000

A családi tradíciót követve megalapította feleségével, Ilonával saját vállalkozását a Pimi-2000 Kft-t. Nagyapja szalámigyártáshoz fűződő szeretete őt is kisérte.

Ezekben az években megfogalmazódott benne egy új üzem építésének terve.

Alázatos, kitartó munkájával, támogató családja segítségével ez meg is valósult Tatán.

Munkáját mindig „szívvel-lélekkel” végezte, mely későbbiekben mottójává és vállalkozása szlogenjévé vált.

2010

Nagyon fontosnak tartotta fiai, Balázs és a legfiatalabb Imre szakmai képzését. Külföldi tanulmányutakon jártak, ahol megismerhették az osztrák, a német, a spanyol, az olasz és a brazil húsipar sajátosságait, innovációs törekvéseit. Ezzel is szélesebb spektrumú képet kaptak a szakma fejlődési irányvonaláról, lehetőségeiről.

2018

Családi tradíció tükrében, ifj. Palatin Imre újabb nagy beruházásra szánta el magát, amit családja támogatásával sikerült megvalósítania.

Célja volt, a jelenleg beszerezhető legmodernebb technika beépítése húsipari vállalkozásába, mellyel termékei minőségét professzionális szintre emelheti.

2020

Napjainkban a Pimi-2000 Kft. a családi hagyományokat követve, a modern technika alkalmazásával „szívvel-lélekkel” készíti termékeit a fogyasztók számára. Tisztességes áron, kiváló és állandó minőségű áruval.

Az új innovatív húsüzemben, a Palatin család három generációja dolgozik együtt: id. Palatin Imre, tanácsadóként, Palatin Imre és Palatin Balázs cégvezetőként és a legifjabb Palatin Imre egyetemi tanulmányai mellett a terepen tanulja a szakmát.

A tradicionális, családi vállalkozás sikerének a titka: az alázatos munka, az állhatatosság, a szakma szeretete, a szorgalom, és az innovatív gondolkodás és a „szívvel lélekkel” való hozzáállás.